Wat is mijn waarde?

Hij wilde weten wat zijn waarde was en hoe hij daarmee iets zou kunnen doen, wat zijn leven zin zou geven.   

Met mijn zus grafisch ontwerper Evelyne Kramer ontwikkelde ik twee spellen. De Wens, de Wijsheid en het Wonderspel en een zakelijkere variant 'Mapping The Future. In 12 stappen breng je in kaart wat je ambitie, identiteit of bestemming is, bedenk je stappen om daar te komen en kom je daadwerkelijk in actie.

Hij trok een kaartje, een bronkaartje. “Drink heel bewust een glaasje water,” stond er op. Ik schonk voor hem een glaasje water in. 'Moet ik die nu gewoon op drinken?' zei hij en hij pauzeerde even voordat hij het glas aan zijn mond zette.

Met zijn volledige aandacht nam hij een slok. Al zijn zintuigen gebruikend, proefde hij de smaak van water, de verfrissing,. En voelde de energie die het hem gaf naarmate hij meer slokken van het heerlijke verkoelende water nam.

“Gek!” riep hij uit. “Het is gewoon water. Maar wat bijzonder eigenlijk, gewoon water.”

Het kwartje viel. 

“Water is zo normaal. Je staat er eigenlijk niet bij stil hoe bijzonder het is. Misschien is datgene wat je toevoegt doodnormaal voor jou, zo normaal dat je de waarde er niet van kan inzien. Sta er eens bij stil. Wat neem jij voor lief aan jezelf wat eigenlijk heel bijzonder is?”


www.wonderspel.nl | www.mappingthefuture.nl |www.flowmo.nl